31 Ekim 2011 Pazartesi

Puzzle Nasıl Yapılır?

Yeni puzzleınızı heyecanla aldınız, yapıp bitirince ne kadar da güzel olacağını hayal ettiniz. Kutuyu açtınız ve... Özellikle de ilk deneyiminizse kutudaki minik parçaların hangisiyle nereden başlayacağınızı bilemezsiniz. İşte bir puzzlea nasıl başlanır, nasıl devam edilir bundan sözetmek istedim biraz.

İlk önce puzzleınızı nerede yapacaksınız ona karar vermelisiniz. Bitmiş puzzle boyutunda bir mukavvanın üzerine mi, yoksa bir puzzle halısının üzerine mi? Ben yaptığım ilk puzzleımı aynı boydaki mukavvanın üzerine başlamıştım. Fakat sonradan sarıp kaldırma ihtimaline karşın puzzle halısı aldım.

Sonra puzzleın kenarına gelen kenar parçaları ayırıyoruz. Çünkü önce kenarları oluşturup, bu çerçeveye göre devam edeceğiz puzzleımızı yapmaya. Kenarları tamamladıktan sonra ise renklerine göre tüm parçaları gruplara ayırmalıyız. Ben yaparken tüm parçalar gözümün önünde olsun diye, ya büyük bir masanın üstünde grupluyorum, ya da küçük kutulara ayırıyorum aynı renk gruplarını.

En kolay, en net, alan olarak en az yer kaplayan renk grubundan başlıyorum yapmaya... İk gün göz aşinalığım oluşmadığı için daha az parçayı yerine yerleştirebiliyorum. Ama baktıkça, renk tonları beynime kazındıkça işim çok daha kolay oluyor.

12 yorum:

  1. bende aynı taktiği uyguluyorum :) aklın yolu bir demekki :)) bitirince sizinle paylaşırım

    YanıtlaSil
  2. merakla bekliyorum puzzleinizi.

    YanıtlaSil
  3. puzzle çok zevkli biş puzzle ı seviyorum educa puzzle, http://www.hobbysepeti.com da en iyi puzzle tabiki educa puzzle

    YanıtlaSil
  4. bende dehşet derecede puzzle hastasıyım. 3 gün önce 1000 parçalık bir tane aldım. aynı teknikle yarısı bitti. fakat en zor kısmı kaldı . sırf gökyüzü ve nasıl tamamlayacağım? parçalara bakıyorum ve işin içinden çıkamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sizin olduğunuz aşamada deneme yanılma yöntemini kullanıyorum. gökyüzünde de bir miktar renk tonlarında farklılık vardır belki, baktıkça gözleriniz daha çok aşinalık kazanır bence :)

      Sil
    2. evet deneme yanılma yöntemiyle bir kısmını çözdüm geriside gelecek sanırım:) heyecanla çerçevesinide yaptırdım. yenisini alıcam ama gold puzzle almıştım memnun kalmadım. educa haricinde varmıdır önerileriniz?

      Sil
    3. yaşasın!! bitmiş her puzzle sevindiriyor beni :) gerçi bazılarını yapmayı o kadar çok seviyorum ki o zaman biterken üzülüyorum işte... işte marka bazında ilk aklıma gelen bitmesini istemediğim eski yazılarımın birinde olan TERRACE ARCH II. MArkasından dolayı çok keyif almıştım bence... ART Puzzleın her parçasının sadece kendi yerine oturmasını, parça kalitesini çok seviyorum... bu markadan alabilirsiniz bence...

      Sil
    4. umarım bulabilirim. hafta sonunun gelmesini heyecanla bekliyorum:) bu arada bu gün belimin ağrısından duramıyorum parçaları bulacağım diye canım çıktı:) ama çok çok az kaldı bitsin gönderirim resmini:) tabi becerebilirsem:)

      Sil
    5. puzzleı yerde mi yapıyorsunuz? yerde çok ağrır gerçekten beliniz. ilk puzzleımı ben de yerde yapmıştım, hem boynum hem belim çok ağrımıştı. gerçi masada yaparken de bacaklarım ağrıyor, çünkü ayakta daha rahat yapabildiğim için hep ayaktayım neredeyse... facebookta sayfa açtım ordan ekleyebilirsiniz facebook hesabınız varsa, daha kolay olur...

      Sil
    6. hayır yerde yapmıyorum bende masada yapıyorum ama ışık nerede daha netse oraya taşıyorum. bu bazen yerde olabiliyor:) dolayısı ile bel ağrısı çekiyorum. face hesabım var. isim aynı ise ekleyebilirim. teşekkürler yardımlarınız için.

      Sil
  5. benim puzzlem hepsi siyah beyaz cok karısık ve 1000 parca napmam gerekiyor

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil