12 Ağustos 2012 Pazar

Puzzle Yapıştırıcısıyla Puzzle Yapıştırmak


Puzzleımı yapıp bitirdikten sonra ilk işim, şöyle biraz geriden nasıl göründüğüne bakmak oluyor. Sanki tablonun ressamı benmişim gibi gurur duyuyorum eserimle... :) Sonra ise puzzle yapıştırıcımı alıp, üstünden nazikçe yapıştırıyorum.
Yaptığım her puzzleımda neredeyse bu markayı kullandım hep. Çünkü hem gerçekten kaliteli, hem uygulaması çok kolay. Ucu süngerli olduğu için hiç zorlanmadan, ölçülü bir şekilde puzzleın tüm yüzeyine eşit şekilde yapıştırıcıyı uygulayabiliyorum. Kurumasını bekliyorum, sonra bir kat daha sürüyorum. Puzzle fix sürdükten sonra, puzzle daha canlı görünüyor. İşte bu aşamada da yaptığım puzzleın fotoğrafını çekip, sevgili bloğumda yayınlıyorum.

Kimi puzzleseverler, aslında puzzle yapıştırıcıya hiç de gerek olmadığını savunuyorlar. Ama bence tablo, yapıştırıcı sürdükten sonra çerçevenin içinde hem daha güvenli, hem daha hoş görünüyor.

Bu puzzleımı yaptıktan sonra "Polisan Puzzle Fix" kullanamadım çünkü evimde, resimdeki gibi, ikişer kutu halinde olmasına rağmen Ankara'da annemlerde yoktu yapıştırıcım. Dolayısıyla linkteki bu 2000 parçalık puzzleda, bitişinden sonra 3 kişi ters çevirip arkasından koli bandıyla yapıştırmıştık. Fakat tablo büyük olduğu için çerçevelendikten sonra sanki puzzleda bir nahoş görüntü oldu.

Uzun lafın kısası, puzzle kutularının içinden çıkanlarla değil, kaliteli bir puzzle yapıştırıcısıyla puzzlelarınızı yapıştırıp, ondan sonra çerçeveletmenizi tavsiye ederim.

26 yorum:

  1. bu aralar merak saldım bende
    Ramazan sonrası alıp yapmak istiyorum bakalım

    çokça danişacağım size sanırım bu konuda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bir kez başlarsanız ve severseniz, sürekli yapmak istersiniz :) Hiç yapmadıysanız şimdiye dek, tavsiyem, 500 parçalık bir puzzlela başlamanız...

      Sil
    2. Merhaba;

      Benim 1000 parçalık yeni bitirdiğim puzzelım masanın üzerinde duruyor.Bahsettiğiniz yapıştırıcıyla yapıştırmadan önce masaya yapışmasını engellemek için altına mukavva mı koymalıyım?Bir de çerçeveletmeye götüremden önce üste de mukavva koyduğunuzda iki mukavvayı nasıl birbirine tutturuyorsunuz?çok canlandıramadım gözümde.

      Teşekkürler

      Sil
    3. Merhaba,
      Mukavvaya gerek yok bence. Gazete kağıdını birkaç kat yapıp altına doğru sürebilirseniz de masaya geçmez yapıştırıcı. Çerçeveciye götürecekseniz zaten, 2 mukavva alabilirsiniz, ama bence 1000 parçalık bir puzzle için mukavva almadan da götürebilirsiniz. Şöyle ki, puzzleın altına birkaç kat gazeteyi dikkatlice sürdükten sonra, üstüne de birkaç kat gazete koyup, tek bir hareketle puzzleı ters çevirip, sonra arkasını koli bandıyla yapıştırdığınızda çok rahatlıkla istediğiniz yere götürebilirsiniz puzzleı. Arkasını yapıştırırsanız puzzleın, iki mukavvayı birbirine tutturmak da gereksiz olur, çünkü puzzle dağılmaz. Tutturma işini de koli bandıyla yapıyorum, ama dediğim gibi arkasını bantlarsanız puzzleın, çerçeveciye götürürken mukavvaları da paketlemenize gerek yok.

      Sil
  2. 500 lükle 5000 lik arasındaki fark boyut farkımı sadece
    mesela 500lük tabloların görüntü kalitesi nasıl
    ben daha çok manzara resimleri olanından almayı düşünüyorum...
    500 lük alırsam net bir görüntü olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sadece boyut farkı... parça sayısı daha az o kadar. ilk kez yapacağınız için zorlanmamanız için 500'lük dedim. ben ilk puzzle yapmaya 2000 parçalık zor bir puzzlela başlamıştım ve hiç yapmadığım bir şeyi yapıp yapmaktan vazgeçip bırakmıştım bir ara: Ulyses and The Sirens, şu denizkızları ve denizciler, blogda da yazmıştım.
      Ama şu an bana soracak olursanız çok güzel bir manzara resmiyse duvarımı doldurmasını isterim. ya da 500 parçalık olursa oturma odanıza ya da daha küçük bir odaya asabilirsiniz.

      Sil
  3. teşekkür ederim bilgi için ve bir şey daha sorucam

    yapıştırıcıyı yüzeye sürdüğümüz zaman parlayıp yansıma yapıyor mu ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim... yansıma yapacak şekilde parlamıyor canlılık veriyor sadece. mat camla çerçeveletmeniz gerekiyor. esas yansımayı cam yapıyor çünkü.

      Sil
  4. hmm

    tamam teşekkür ederim
    çok işime yarayacak bu bilgiler
    bir tane 500 lük manzara puzzele kestirdim gözüme
    bayramdan sonra alıp denemek istiyorum bakalım :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de puzzle yapmaya başladım 1500 parçayla başladık eşimle beraber bitmek üzere yapıştırırken bozulur mu diye çok korkuyorum, çerçeveletip oturma odasına asacağız. Blogunuz çok işimize yaradı puzzle markası seçerken ve yapmaya başlarken teşekkürler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel... Eşinizle birlikte yapmanız daha da güzel, anlamlı.bizim de eşimle birlikte yaptığımız bir puzzle var duvarımızda asılı. evinize her gelen kişiler sorduğunda (ki mutlaka beğeniyle sorarlar) "biz yaptık" demek çok güzel bir duygu...
      Yapıştırırken bozulmaz. Önce üstünden puzzle yapıştırıcısıyla yapıştırıp, sonrasında daha sağlam olsun istiyorsanız puzzleınızın boyunda iki adet mukavva alıp birini altına doğru dikkatlice yerleştirip, diğerini de üstüne koyup puzzleı ters düz edip arkasından da koli bandıyla yapıştırabilirsiniz. ben genellikle bu şekilde saklıyorum puzzlelarımı, güvenle duruyorlar...
      görüşmek üzere...

      Sil
  6. Puzzle yapıştırıcısı tavsiyeniz için çok teşekkürler. Ben de denedim ve çok memnun kaldım. Bilginize ve de deneyiminize dayanarak yapıştırıcı ile alakalı bir soru daha sormak istiyorum. Educanın neon puzzlelarından Tower Bridge i bitirmek üzereyim. Bildiğiniz üzere neon puzzlelar geceleri parlamakta ve de çok hoş bir görüntü oluşturmaktalar. Fakat neon puzzleları yapıştırma konusunda biraz endişelerim var. Acaba yapıştırıcı neon puzzleı etkiler mi? Parlamasına hehangi bir etkisi olur mu? Bu konuda tavsiye verebilirseniz çok sevinirim. Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. Rica ederim :) Aslında evimde neon puzzle yok (henüz yok, ilk alacağım puzzle neon puzzle olacak) Fakat bir puzzlesever arkadaşımın kız kulesi puzzleını tamamlamıştım ve sonrasında arkadaşın isteği üzerine içinden çıkan yapıştırıcıyı uygulamıştım. parlamasıüzerinde herhangi bir olumsuz etkisi olmamıştı. zararı olacağını düşünmüyorum yani :) görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  8. Deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Gökyüzü morlu tonlarıyla biraz fazla zorluyor ama bitince harika olacak. Yapıştırdıktan sonra sonucu paylaşırım ben de sizinle.

    YanıtlaSil
  9. Blogunuzu çok sevdim bilgiler çok yararlı, ben de henüz 2000 parçalık puzzle bitirdim üzerinde süngeri olan sıvı Educa yapıştırıcımı sürdüm ve sizin de tavsiyeniz üzerine mat cam ile çerçeveleteceğim. Çalışmalarınızın devamını dilerim teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler... Çerçeveletmeye alternatifler arıyorum ama henüz kendi puzzlelarımda denemeye cesaret edemedim :)

      Sil
  10. 1000 parcalik ilk puzzlemi dun itibariyle tamamlamis bulunmaktayim ama yapistirma isini nasil yapacagimi hic bilmiyorum...

    YanıtlaSil
  11. merhaba, ben 2000 parçalık bir puzzlenin yarısından fazlasını bitirdim fakat geri kalan kısmı tamamlanmak için yaz sonunu bekleyecek. şimdilik yaptığım kadarını yapıştırıp, daha sonra bitince tekrar hepsini bir kez daha yapıştırsam bir sorun yaşar mıyım sizce? teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Yaz sonunu bekleyecek bir puzzleı ben olsaydım yapıştırmadan iki mukavva arasına koyar, yüksek bir dolabın üstüne koyardım. İki mukavvanın sebebi tozlanmasını engellemek ve indirip kaldırırken kolaylık olmasını sağlamak. Daha önce yarım puzzleları benim de yapıştırdığım oldu ama yapıştırılan kısımlar sertleşiyor ve yanlış koyduğunuz bir parçayı yerinden oynatmak sıkıntı yaratabiliyor. Ama yine de yapıştırabilirsiniz, üst üste iki kez yapıştırmak hiç sorun yaratmaz. Normalde bitmiş puzzleları ben kurutup ikinci kez yapıştırıyorum. Kolay gelsin!...

      Sil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevim Hanım bana puzzle.tutkusu@hotmail.com mail adresinden de ulaşabilirsiniz.

      Sil
  13. Puzzleimi nasıl yapistirabilirim mukavvanın üstüne normal yapistiriciyla olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Puzzleınızı mukavvanın üstüne yapıştırmayın bence. Çerçeveletecekseniz arkasından koli bandıyla yapıştırıp çerçeveciye götürün.

      Sil
  14. Bende puzzle mı yeni bitirdim çerçeve yaptırmak istiyorum yapıştırıcı kullanmadim tereddütlerim var ne yapsam bilemedim

    YanıtlaSil
  15. BENDE BİR 1000 PARÇALIK BİR PUZZLE BİTİRDİM BUNU YAPIŞTIRICAM AMA YAPIŞTIRICI ÜZERİNDE ARKA TARAFTAN YAPIŞTIRIN YAZIYOR SİZCE NASIL YAPMALIYIM?

    YanıtlaSil