13 Aralık 2012 Perşembe

La Gioconda (Mona Lisa), KS GAMES, 1000 Parça

 
 
 

"La Gioconda (Mona Lisa)" 1000 parçalı,  KS GAMES markalı bir puzzle. Daha önce de bu markanın puzzlelarını yapmıştım. Karton ve parça kalitesine çok iyi diyemem, ama

eksik parça problemi yaşadığımda firmanın müşteri dostu yaklaşımını unutamam. Bence puzzlelarda karton kalitesi pek de önemli değil. Sonuçta çerçeveletileceği için, eğer yaparken parçalar yıpranıp zarar görmüyorsa kartonun kalınlığı vs çok önemli değil bana göre. Yapan kişinin parçalara ekstra özen göstermesi ve parçayı uymayan yere zorla yerleştirmeye çalışmaması gerekir.

Gelelim "Mona Lisa"ya...  Parçalar mat görünümlü ve renkler çok canlı değil. Tabii ilgili tablonun özelliği gereği bu çok normal. Gerçi benim subjektif algım yüzünden de bu şekilde görünüyor olabilir. Çünkü bir önceki puzzle "Silah Taciri"nin renkleri o kadar canlı ve parlaktı ki, hemen ardından bu puzzlea geçmem bana böyle hissettiriyor olabilir.

Bu puzzleı puzzle halısının üzerine değil mukavvanın üzerine yaptım. Çünkü bittikten sonra zaten mukavvayla sahibine kargolayacağım. Bu markanın özelliği gereği parçalar yerleştirildikten sonra sanki arada boşluk kalıyor tam oturmuyor. Duvara asıldıktan sonra puzzle olduğu çok daha iyi belli olduğundan, bu özelliği tercih edilen bir özellik olabilir. Fakat yaparken bazen ufak sıkıntılar yaratabilir. Mesela bir bölgeyi, diyelim ki elleri ayrı bir yerde tamamladıktan sonra puzzlea taşımak isterseniz, taşıyamıyorsunuz. Parçalar pıtır pıtır dökülüyor. İşte bu yüzden, halının üzerine yapmış olsaydım, bittikten sonra altına mukavvayı sürmem zor olacağı için doğrudan mukavvanın üzerine yapmaya başladım.

Bakalım yarına kadar bitirecek miyim bu puzzleı...

2 yorum:

  1. bende yeni bitirdim 4.cü puzzle'ı...
    hala fotolarını çekip eklicem bloğa bakalım...
    biraz ara vermek istiyorum ama dyanamayıp bakmaya başladım bile puzzle sitelerine :D

    kolay gelsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler...
      Merak ediyorum ben de sizin puzzleları....
      Ben son zamanlarda çok üstüste yaptığım için yorulmuş hissediyorum kendimi ama yine de bugün bir boşluk hissettim, olsa da yapsam puzzle :)

      Sil