29 Haziran 2013 Cumartesi

İşte Yepyeni Bir Puzzle!... "Osmanlı Arması"



Elimdeki 2000 parçalık Van Gogh tablosu bir puzzlea başlamayı düşünüyorken, daha önce konuştuğumuz puzzlesever bir beyefendi, vakitsizlikten yapamadığı, 1000 parçalık "Osmanlı Arması" nı  kargolayacağını söyleyince; heyecanla beklemeye başladım. Kutusunu elime alınca bile bayıldım bu puzzlea. Parçaları altın yaldızlı, yerleştirirken yıpranmaması için ekstra ilgi gösteriyorum kendilerine :)
 

Bir puzzleda ilk kez çerçeveyi (kenar parçaları) yaparken, renk tonlarından daha çok, tamamen parçaların şekillerine göre hareket ettim. Çünkü renkler birbirine çok yakın. Çerçeveyi puzzle kutusundaki resme neredeyse hiç bakmaksızın, el yordamıyla oluşturduktan sonra, her zamanki gibi puzzleda göze en çok çarpan renklerden yola çıktım. Bayrakları oluşturan kırmızı ve yeşil parçaları ayırıp, onları tamamlamaya başladım. Ortadan kenarlara doğru ilerleyen bir puzzle olacak gibi görünüyor.

4 yorum:

  1. merhabalar
    bu günlerde puzzlea merak salınca tanıştım bloğunuzla.Öncelikle emeğinize ellerinize sağlık.Bende başlangıç olarak 500 parçalık bir puzzle aldım bakalım başarabilecekmiyim? İnternette biraz araştırma yaptım ancak kafamda hala oturmamış şeyler var.Eğer cvp verirseniz size bir kaç soru sormak istiyorum.
    öncelikle puzzle bittiğide yapıştırıcıyı sürdüğümüzde mukavvaya yapışmayacakmı? Yada mukavvaya mı yapıştırmak gerekiyor?Yorumlarınızda okudum mukavvanın zamanla bozulma yaptığını söylemişsiniz ama arkasında sert birşey olmazsa bozulmazmı?Arkasına mukavva koymazsak çerçevetme aşamasında arkasına birşey koyuyorlarmı yada bu tarz şeyler işte.Yani kısaca benim kafama takılan arkası desteklenmeden yapılan puzzle nin bozulup bozulmayacağı..Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler...
      Çok güzel bir başlangıç yapmışsınız, ideal olanı 500'lükle başlamaktır.
      Bitirdikten sonra ise, size tavsiyem yapıştırıcınız yoksa yapıştırmanıza bile gerek yok üstünden. Altındaki gibi bir mukavvayı üstüne de koyup hızla ters çevirip arkasından koli bandıyla yapıştırın. Sadece bu bile yeterli olur. Mukavvaya sakın yapıştırmayın. Arkasından yapıştırıp çerçevelettiğinizde hem çok sağlam duruyor, hem de doğal görünüyor. Yapıştırıcı ile biraz parlaklık kazanıyor, daha canlı görünüyor ama her puzzlea da yapıştırıcı olmuyor. Mesela yukarıdaki puzzlea yapıştırıcı sürülmez, yaldızlı parçaları var çünkü. Yani özetle mutlaka üstünden yapıştırmanız gerekmez, ama yapıştıracaksanız da alta geçmiyor merak etmeyin.

      Sil
  2. Merhaba. Osmanlı armasını nereden aldınız acaba çok aradım ama bulamadım. Cevap verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  3. Merhaba bu puzzle arıyorum nasıl bulabilirim

    YanıtlaSil